Hva med en trehytte?

En hytte i trærne - det var en drøm i barndommen...

Trehytta plassert midt mellom gode naboer Foto: Brynjulf Blix
Trehytta plassert midt mellom gode naboer Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det som var helt urealistiske drømmer i barndommen kan ordnes i løpet av noen ettermiddager når man blir voksen. Da opplever man det kanskje ikke som så fantastisk som i barndommen, men det er gøy på en annen måte. Også blir ungene glade, spesielt hvis de blir involvert i prosjektet.

Et godt utgangspunkt

Vi hadde to bjerker i hagen, rett ved gjerdet til naboen. Mellom disse trærne var snarveien ungene brukte når de skulle besøke hverandre. Trærne var begynt å skrante litt, så vi tenkte at vi kunne jo bygge en hytte der mens det enda var liv, så fikk det heller stå til. Bjerkeved har man alltids bruk for.

Siden trærne står såpass tett fant vi ut at vi skulle bygge hytta rundt begge trærne, med en luke under midt mellom stammene.

Hytta står praktisk talt på tomtegrensa, men formaliteter med naboen var ikke nødvendig, siden begge med unger var involvert i prosjektet. Gode naboer er nøkkelen til trivsel i enhver boligsammenheng.

Vi skrudde først inn to langsgående 2 x 4 med solide franske treskruer, tvers gjennom bjelkene og inn i stammen. Så bygde vi en ramme i 2 x 4 rundt disse, festet med solide vinkeljern.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer