Riktig dosering traktekaffe

Hva? Salt i kaffen?!

Salt-trikset skal gjøre noe helt spesielt med kaffen. Men hva sier ekspertene om dette?

KAFFE: Vond smak på traktekaffen? Ifølge Bjørn Grydeland hos Norsk Kaffeinformasjon, og barista Tim Wendelboe, skyldes det ofte to tabber: Video: Linn Merete Rognø. Klipp: Tobias Fjeldvang Vis mer
Publisert

For mange er det obligatorisk å starte dagen med en deilig kopp kaffe, og vi har som regel våre preferanser når det kommer til hvor sterk eller svak vi ønsker at traktekaffen skal være. Da er det nedtur om den nybrygga kaffen smaker beskt, kruttsterkt eller ikke noe i det hele tatt.

Betyr det da at du må koke ny kaffe?

Neida - her får du eksperttriksene som «redder» kaffen!

Vanlige kaffetabber

Hvorfor hender det at traktekaffen du brygger selv smaker godt én dag, mens neste gang du trakter den smaker det vondt?

Det skyldes som regel den aller vanligste kaffetabben: utstyret du bruker er ikke rengjort i forkant, forteller barista Tim Wendelboe.

- Kaffetrakteren bør renses etter bruk hver dag. Jeg bruker selv kaffetrakter hjemme, og da blir kanne og filterholder skylt etter bruk hver gang. Da holder det å rense med rensemiddel eller såpe en til to ganger i uken. Er kannen eller filterholderen møkkete, så setter dette fort bitter og harsk kaffesmak på den nye kaffen, sier Wendelboe.

Andre feil man ofte gjør er å la kaffekannen stå på varmeplaten. Da fordamper det væske og kaffen blir mer konsentrert, forklarer baristaen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer