Hva sier husfargen om inntekten din?

Blått er suksessfargen for deg som eier egen bolig.

Fargen på huset forteller kanskje naboen mer om deg enn du ønsker? Foto: Ifi.no
Fargen på huset forteller kanskje naboen mer om deg enn du ønsker? Foto: Ifi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påvirker fargen på huset ditt hvor vellykket du er? Eller påvirker livvsituasjonen fargevalg når huset skal males?

Hvilken av disse påstandene som er sanne vites ikke, men en ny britisk undersøkelse på vegne av malingsfirmaet Sandtex har funnet ut at de som bor i blå hus er mer vellykkede enn de som har valgt å male boligen i en annen farge, melder the Times. 3.000 husstander ble intervjuet.

Styr unna denne malingen: Stor test av husmaling

Status

Den gjennomsnittlige eieren av et blått britisk hus tjener 38.000 pund i året (rundt 360.000, dersom vi regner en kurs på rundt 9,5) og drar på minst to utenlandsferier hvert år.

Han eller hun har blitt forfremmet to ganger, og beskriver seg som direktør eller leder. De fleste har minst tre personer som arbeider under dem. De har vært i et fast forhold over lengre tid, og har to barn og fire nære venner.

11 prosent av blåhuseierne har vaskehjelp, 8 prosent har barnepike. Og 14 prosent hyrer inn en kokk når de skal ha middagsgjester.

Tips og råd til deg som skal male huset

Fattig og lykkelig

De som eier grønne hus tjener minst - 13.100 pund i snitt (cirka 125.00 kroner) - men er likevel lykkelige. Gjennomsnittlig inntekt for andre husfarger er, fra toppen (omregnet til norske kroner):

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer