Hva skulle de ha for salget?

Publisert

Samtidig som vi ba om verdivurdering av boligen, ba vi om tilbud på meglerprovisjon.

Sammenlignet med vår 15702">tidligere test av meglerprovisjoner, er det tydelig at provisjonen varierer, ikke bare mellom meglere, men også fra bolig til bolig.

Tusener å spare

Tilbudene viser at også her er spriket betydelig. En forskjell på 0,4 prosent av salgssummen på et hus til 2 millioner kroner, utgjør 8.000 sparte kroner dersom du velger megleren med lavest provisjon.

Vi understreker at vinninga kan gå opp i spinninga ved at megleren oppnår en lavere pris enn de som tar høyere provisjon.

Stigende kontra synkende

De billigste meglerne er Exact og Postbanken Eiendom. Postbanken tar en flat sats på 2 prosent for å selge eneboligen, mens Exact tar 2,2 prosent opp til 1 million og 1,7 prosent over det. DnB Eiendom forlangte de høyeste provisjonene i testen.

DnB benytter progressiv eller 8781">stigende provisjon over takst. Gjensidige Nor Eiendom sverger derimot til regressiv eller synkende provisjon dersom salgssummen er høyere enn takst. Som tabellen viser, er provisjonen hos Gjensidige mer enn 10.000 kroner lavere enn hos DnB Eiendom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer