Hvem er sjef i hagen?

Vi tviholder på de tradisjonelle kjønnsrollene i hagen, og både menn og kvinner skryter av å jobbe mest.

Mannen i huset gjør fortsatt størsteparten av det tyngste arbeidet, og det som krever de mest avanserte eller store elektriske verktøyene. Foto: colourbox.com
Mannen i huset gjør fortsatt størsteparten av det tyngste arbeidet, og det som krever de mest avanserte eller store elektriske verktøyene. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Likestilte, vi?

Vel har kvinner inntatt arbeidslivet, regjeringen og styrerom, men en fersk undersøkelse viser at lite har skjedd med de tradisjonelle kjønnsrollene i hjemmet. Nærmere bestemt, i hagen. Kvinnen er hjernen bak det som spirer og gror, og klarer seg med enkle redskaper. Mannen gjør de tyngste løftene, og det er nesten alltid en maskin eller et verktøy inne i bildet når han tar i et tak.

Dette er både kvinner og menn skjønt enige om. Men når det kommer til hvem som legger ned det største innsatsen i hagen, er kvinner og menn svært uenige, viser en ny undersøkelse av Norstat.

Få skattefri hjelp i hagen

Undersøkelsen, som er utført på vegne av Plantasjen, viser nemlig at både menn og kvinner hevder de gjør mest: 57 prosent av mennene som ble spurt hevdet de gjør mest, mens 58 prosent av kvinnene mente at de sto for størsteparten av jobben.

Motsatt gir 28 prosent av mennene kvinnene mesteparten av æren for hagearbeidet, mens 27 prosent av de spurte kvinnene svarte at mannen i huset gjorde mest. Andre som krediteres for hagearbeid er barn (2 prosent), besteforeldre (0,5 prosent) og innleid arbeid (12 prosent).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer