Nabokrangel om hage

Hvem fjerner grusen i hagen din?

Det kommer an på hvem som har lagt den der, og du kan bli nødt til å fjerne den selv.

HVEM FJERNER GRUSEN? Hvis det er naboen, må vedkommende fjerne grusen fra hagen din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
HVEM FJERNER GRUSEN? Hvis det er naboen, må vedkommende fjerne grusen fra hagen din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå har våren omsider kommet etter en lang, kald og snørik vinter. Snøen smelter og da kommer det gjerne fram litt uønsket rusk fra vinteren. Denne vinteren har flere kommuner brukt rekordmye strøgrus, og du skal ikke se bort ifra at grusen etter strømaskinene har endt opp i hagen din.

Men hvem har da ansvaret for å fjerne grusen som har havnet i hagen din?

Snakk med naboen

Det kommer an på hvem som har ansvaret for at den havnet der. Er det snøfreseren til naboen som har skylden, må du ta en prat med vedkommende.

- Ingen har lov til å dumpe verken snø, grus, hageavfall eller noe annet over på sin nabos eiendom, uten at naboen har gitt sin tillatelse til det. Hvis noen likevel har gjort dette, er det et brudd på naboloven, og den skyldige har plikt til å rydde opp etter seg, sier advokat Anders Leisner i Huseierne til DinSide.

- Hvis naboen påføres noen økonomisk skade, kan det også være snakk om erstatning, men det er nok ikke tilfelle så ofte, fortsetter Leisner.

Han oppfordrer til å si fra på en tydelig måte, dersom naboen bruker hagen din som lagringsplass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.