Snørydding

Hvem har ansvaret?

Styret kan bli erstatningsansvarlig hvis du faller og slår deg.

GLATT: Det er glatt flere steder, og det fører med seg utfordringer, både for bilister og fotgjengere. Disse tipsene kan lette litt på dem. Klipp: Ingebjørg Iversen. Video: Berit B. Njarga / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka er det meldt både kuldegrader og mildvær i flere steder i landet. Når snøen smelter i mildværet og fryser til når kulda setter inn, kan det fort bli glatt å ferdes ute.

For å bedre fremkommeligheten og gjøre det mindre glatt, velger mange å strø, men hvis ansvar er det?

I en pressemelding forklarer Norske Boligbyggelag (NBBL) at det er eier av eiendommen som er ansvarlig for snørydding og strøing. Dersom du bor i et sameie eller borettslag, er det styrets ansvar.

– Dette vil innebære tilstrekkelig brøyting og strøing i vinterhalvåret. Dette følger av vedlikeholdsplikten som utføres av styret på boligselskapets vegne, skriver NBBL.

Viktig med gode rutiner

Hvis du skulle falle på glattisen og slå deg, kan styret i et sameie eller borettslag bli erstatningsansvarlig dersom du får et økonomisk tap som følge av fallet.

– Et helt sentralt spørsmål vil være om eieren av eiendommen kan klandres for at man falt. Dette må til for at det skal foreligge et erstatningsansvar. Dersom man ikke har rutiner for måking og strøing av fellesarealene eller ikke har fulgt politivedtektene vil man vanligvis kunne klandres, sier advokat Line C.B. Bjerkek i NBBL i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer