Hvilke batterier skal brukes til hva?

Eksperten anbefaler oppladbare.

MYE Å VELGE I: Sjekk størrelse og type før du kjøper. Det kan dessuten lønne seg i å investere i oppladbare (med lader) om du må skifte batteriene ofte. Foto: SILABOB / SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
MYE Å VELGE I: Sjekk størrelse og type før du kjøper. Det kan dessuten lønne seg i å investere i oppladbare (med lader) om du må skifte batteriene ofte. Foto: SILABOB / SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svært mange ting vi bruker til daglig går på batteri. I noen produkter, som mobiltelefoner, er batteriet ofte integrert, slik at man i utgangspunktet ikke skal kunne byte det.

Men fortsatt er det mange bruksgjenstander du selv må bytte batteriet i når det er utbrukt. For eksempel røykvarslere, radioer og lommelykter.

Også elektriske tannbørster og barbermaskiner bruker ofte standardbatterier som må byttes ut eller lades opp ved jevne mellomrom.

LES OGSÅ: Huskeliste for batteribrukere

- Oppladbare er best

Det første du må ta rede på, er størrelsen. Trenger du AA, AAA, C, D 9 volts?.

Det neste du må ta stilling til, er om du vil ha engangsbatterier eller oppladbare. Hva gir best batteriøkonomi, og hvilken batteriteknologi er den beste for akkurat ditt produkt?

- Generelt kan vi si at oppladbare batterier gir best økonomi på sikt, selv om de representerer en større investering der og da, sier Tore Lervik hos batterileverandøren Altitec til Dinside.

LES OGSÅ: Her er de beste batteriene

Men ikke til røykvarslere

Det finnes imidlertid ett viktig unntak: Til røykvarslere anbefaler ikke Lervik at man bruker oppladbart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer