Hvilken byggevare-kjede er best?

Hvilken byggevare-butikk har du best erfaringer med? Bli med og stem frem en vinner.

Hvilken av disse byggevare-kjedene liker du best? Foto: Per Ervland
Hvilken av disse byggevare-kjedene liker du best? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske kvinner og menn bruker årlig enorme summer på hus og hjem, deriblant på tilbygg, rehabilitering og oppussing. En stor del av disse pengene ender opp hos de store byggevarekjedene.

Bauhaus

I løpet av de siste årene har to nye, utenlandske aktører etablert seg her i landet: Bauhaus og Byggmax. Sveitsisk-eide Bauhaus har foreløpig kun etablert seg med én butikk, på Liertoppen mellom Oslo og Drammen. Til gjengjeld kan kjempebutikken skilte med et enormt vareutvalg. Og om noen uker åpner butikk nummer to i Vestby syd for Oslo. Svenske Byggmax har allerede rukket å etablere 11 butikker her i landet.

Byggmax

Mens Bauhaus satser på bredde og enormt vareutvalg, satser Byggmax tvert i mot på et begrenset og svært aggressivt priset sortiment. Byggmax er også den foreløpig eneste byggevarekjeden som gir deg full oversikt over hele sitt sortiment på sine nettsider.

Mange om beinet

Hva med deg?

Hvilken byggevare-kjede liker du best? (Avsluttet)
Byggmakker(20%) 523
Coop Bygg(18%) 471
XL-Bygg(17%) 439
Byggmax(11%) 283
Bauhaus(9%) 229
Montér(9%) 226
Maxbo(7%) 173
Byggeriet(5%) 134
Bygger'n(3%) 78
Byggtorget(1%) 29
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Men de to nykommerne kommer ikke til dekket bord. De må nemlig kjempe mot hele seks eksisterende byggevare-kjeder i form av Bygger'n, Byggmakker, Coop Bygg, Maxbo, Montér og XL-Bygg.

Hvilken av disse kjedene er etter ditt syn den aller beste? Si din mening i vår uhøytidelige avstemming.

OPPDATERT: Trofaste lesere har tipset oss om to kjeder vi i utgangspunktet ikke hadde med: Byggeriet, med rundt hundre butikker, og Byggtorget med omlag 75. Disse er nå med i avstemmingen. I oppsummeringen vil vi ta hensyn til at disse kjedene ikke fikk være med fra starten av.

Mange ulike kriterier

Vi er selvsagt klar over at noen av våre lesere legger vekt på lavest mulig priser, mens andre er mer opptatt av service og kvalitet. Atter andre er mest opptatt av utvalg og sortimentbredde. Likevel er det interessant å se om det er en eller flere av kjedene som peker seg ut som spesielt populære eller upopulære blant våre lesere. Ikke minst for deg som nettopp har flyttet hjemmefra og som derfor ikke har noen erfaring med de ulike kjedene.

Vil du begrunne din stemme? Eller har du egne positive eller negative erfaringer med noen av kjedene på listen? Del med andre leserne i debatten.

Helt uinteressant?

I tidligere avstemminger DinSide har gjennomført, har enkelte lesere påstått at slike uhøytidelige kåringer er helt uinteressante fordi de utelukkende blir en rangering av hvilke butikker som har flest kunder. Vår innvending er at det som regel er en grunn til at en butikk eller en kjede har klart å lokke til seg mange kunder: Det faktum at kundene er relativt fornøyd med å handle der. Vi tror derfor ikke at det nødvendigvis er nok å være størst for å vinne slike kåringer, noe mange av våre bilrelaterte avstemminger har vist.

Til 15. mars

For at det ikke skal bli for uoversiktlig, har vi i denne avstemmingen kun valgt å ta med byggevare-kjedene. Vi har dermed utelatt Gausdal Landhandleri, H. C. Thauglands Trælastforretning og andre frittstående aktører. Har vi glemt en byggevare-kjede? Send en epost til journalisten.

Vår uhøytidelige avstemming vil være aktiv til mandag den 15. mars og du kan om ønskelig stemme på to eller flere butikker. Juks i form av automatisk stemmegivning og andre tekniske løsninger er ikke tillatt. Slike stemmer vil som vanlig bli fjernet av vår IT-avdeling.

Les også:

 • CDon.com overlegent mest populær
 • Komplett.no overlegent mest populær
 • De norske er dyrest
 • Maxbo: Fra dyrest til billigst på et blunk
 • Prisforskjeller under lupen 7: Byggvater
 • Prisforskjeller under lupen 6: Tec7
 • Prisforskjeller under lupen 5: Støperør
 • Prisforskjeller under lupen 4: Halogenpærer
 • Prisforskjeller under lupen 3: Rødsprit
 • Prisforskjeller under lupen 2: Møbelknotter
 • Prisforskjeller under lupen 1: Gardintrapp
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer