Hvilken har best bilde?

På dette punktet er ingen av TVene feilfrie, men jobber du litt med dem får du heldigvis lønn for strevet.

Publisert
Sist oppdatert

Vi kan like godt presisere det med en gang: I denne prisklassen får du ikke den beste billedkvaliteten, og sammenlignet med vår favoritt i LCD-klassen, Philips 32” med ambilight er forskjellene store.

Likevel – tar du deg tid til å stille inn TVene blir dette helt greit.

Ved TV-signaler

Som vanlig sto kontrasten og fargenivået alt for høyt på begge modellene da vi pakket dem opp. Dette gjør kanskje nytten som blikkfang i et butikklokale, men så direkte glorete og utflytende ut i vår stue. Skjegget til Gimli i Ringenes Herre-trilogien var for eksempel ikke rødlig, men hadde et helt unaturlig grønnskjær over seg. Etter å ha dempet disse to parameterne ble det heldigvis langt mer behagelig å se på begge modellene.

Som vanlig på LCD-TVer blir imidlertid ikke sort helt sort, og heller ikke detaljnivået i mørke partier imponerer. (For å presisere litt: Du kan stille inn TVen for å få bedre sortnivå, men jo sortere det blir, jo færre detaljer får TVene med seg.) Dette er imidlertid noe vi kjenner igjen fra langt dyrere LCD-modeller.

Et kanskje enda mer irriterende trekk på tidligere billigmodeller har vært tendenser til hakkete bilde. Ved TV-signaler har dette vært spesielt lett å avsløre når det har kommet vertikale og horisontale rulletekster. Det var derfor godt å se at ingen av testmodellene var nevneverdig plaget med dette. Selv om ingen av disse modellene er på linje med en god billedrørsmodell eller en dyrere LCD/plasma av samme årgang, må vi innrømme at vi ble positivt overrasket. Ut fra prisen er dette fullt ut akseptabelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer