Hvilken lås skal jeg velge?

Bygge nytt eller skifte låssystem? Hva finnes av alternativer?

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du bor i den ytterste utkant trenger du kanskje ikke verken lås eller alarm, men svært mange av oss har behov for å sikre bolig og eiendeler.

Men hva skjer på låsfronten? Vi er vant til nøkkelkort og administrerte systemer på jobben, men i hvilken grad har moderne tekniske løsninger kommet vanlige boligeiere til gode?

Vi tok en tur til en av Oslos ledende låsfirmaer for å få en oversikt over hva som finnes og hvilke bruksområder de er laget for.

Enkelt eller avansert?

Behovet for et låssystem varierer avhengig av hvor mange som skal ha adgang til boligen, og om det er begrensninger i adgangen.

En som leier ut flere hybler vil ha behov for et mer avansert system enn de som bebor hele huset alene.

Har man hjelp i huset som trenger adgang, barn som ofte mister nøkler, foreldre eller andre slektninger som stadig kommer innom kan man ha nytte av et mer fleksibelt system enn en vanlig lås og et antall nøkler.

Vi tok derfor en tur til et anerkjent låsfirma i Oslo, Låsmester 1 ved Tøyen, for å få et innblikk i hva som er tilgjengelig og praktisk for private brukere i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer