Hvilken megler er billigst?

Du kan spare 10.000 kroner på å velge riktig megler når du skal selge boligen din. Meglerprovisjonene varierer nemlig mye.

Publisert

Jeg og samboeren skal selge leiligheten vår i Oslo, og kjøpe et nytt og større krypinn i samme by. I sommer testet vi 12049">hvilke lån bankene kunne gi oss. Nå har vi testet hva det koster å selge leiligheten.

Vi vurderer å 15229"> selge den selv, men kan ikke ta noen avgjørelse før vi har en viss oversikt over hva meglerne faktisk skal ha for jobben. Vi er selvsagt klar over at det også handler om hvilken pris megleren oppnår for leiligheten. Det har vi ikke testet nå.

Flatt under millionen

En telefonrunde til landsdekkende eiendomsmeglerkjeder avslørte at meglerne ikke uten videre fortalte hva vi måtte betale for at de skulle selge leiligheten. Alle insisterte på at det var vanskelig å si noe før de hadde sett leiligheten, men de fleste fortalte likevel hvor mange prosent provisjon av salgssummen de tar for å gjøre jobben.

Provisjonen varierer en del, med seks prosentpoeng i forskjell fra billigste til dyreste megler. De fleste meglerne opererer med en flat prosentsats, men noen tilbyr en progressiv modell med én sats opp til prisantydning og en annen sats for den overskytende del av salgssummen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer