Hvilken side av folien skal inn mot maten?

Ja, det spiller en rolle hvilken side som vender inn, men det avhenger av hvilken type folie du har.

Hvilken side som skal inn mot maten er avhengig av hvilken folie du bruker. Foto: Elisabeth Dalseg
Hvilken side som skal inn mot maten er avhengig av hvilken folie du bruker. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aluminiumsfolie er genialt på kjøkkenet. Vi bruker det i ulike former - når vi skal pakke inn mat i kjøleskapet, når vi skal fryse ned mat, når vi skal lage mat i ovnen eller på grill, eller for å dekke til kjøttet når det hviler på benken for å nå perfekt kjernetemperatur.

Vanlig aluminiumsfolie ser nesten lik ut på begge sider, men ser du etter vil du se at den ene siden er litt blankere enn den andre. Spiller det noen rolle hvilken side som kommer inn mot maten?

Se også: syv smarte ting du kan gjøre med aluminiumsfolie

Produksjonstilfeldighet

Forskjellen på den blanke og matte siden er ikke gjort med intensjon om at sidene skal ha ulike egenskaper, og ifølge Wikipedia skyldes forskjellen rett og slett produksjonmetoden. Aluminiumsfolie er laget ved at aluminium blir rullet tynnere og tynnere, til folietynne ark. For at de ikke skal ryke i produksjon, legges arkene dobbelt når de rulles ut siste gang. Når de to aluminiumsarkene separeres, vil utsiden være hakket blankere enn innsiden.

Ifølge produsent Toppits Norge er det den matte siden som skal inn mot maten, siden den reflekterer mindre enn den blanke. Forskjellen på den matte og blanke siden er imidlertid langt mindre enn en skulle tro: Blank aluminium reflekterer 88 prosent, mens den matte siden reflekterer rundt 80 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer