Om den gamle stekepannen har begynt å slippe belegget, buet seg eller stadig brenner fast maten, er det på tide å bytte den ut med en ny.
Men når markedet bugner av ulike typer stekepanner, er det ikke så lett å vite hvilken man skal gå for. For hvilken stekepanne er egentlig best?
Ekspertene svarer her.
Hva er ditt viktigste behov?
Før du går til innkjøp av ny stekepanne er det én ting du bør ha helt klart for deg: hva er ditt viktigste behov?
- Still deg kontrollspørsmål; hvor ofte, og hvor mange skal du lage mat til? Er man én i husstanden så velger man en mindre panne, råder Christer Fosberg, salg -og produktsjef hos Jernia.
Du bør altså velge en stekepanne til ditt bruk. Det beste resultatet får du ved å velge panne etter hva du skal lage; non-stick til egg, støpejern til biff eller en pannekakepanne til pannekakene, tipser Fosberg.
Dette fremhever også Gry Egenes, commercial manager ved Le Creuset Scandinavia:
- Tenk over hvilke råvarer du hovedsakelig tilbereder, samt porsjonsstørrelsen. Det er stor forskjell på hvor høy temperatur de ulike råvarene tilberedes med, og ikke alle stekepanner tåler veldig høye temperaturer uten å bli ødelagt over tid, sier Egenes.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger