Hvilken stige bør jeg velge?

Her ser du hva du kan velge mellom.

OPP I HØYDEN:  Noen ganger må du opp i høyden, men hvilken stigeløsning skal du velge? Foto: BRYNJULF BLIX
OPP I HØYDEN: Noen ganger må du opp i høyden, men hvilken stigeløsning skal du velge? Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du kjøpe stige i dag er det bare ett materiale det dreier seg om - aluminium. Gamle trestiger og tunge stiger av stålrør har ikke noe å stille opp med når det gjelder de viktigste egenskapene: Vekt og vedlikehold. Andre viktige egenskaper er fleksibilitet og stabilitet.

Det finnes fremdeles stiger av tre, men de er gjerne beregnet for innendørs bruk, til hems eller loft.

For spesielle bruksområder finnes det også stiger av glassfiber, som gjerne brukes i sammenhenger der stigen ikke må være elektrisk ledende.

Det er dessuten svært mange typer stiger, som dekker forskjellige behov.

LES OGSÅ: Vær obs på dette når du bruker stige hjemme

Utfordringene

Hvor høy stige som er nødvendig er en vurderingssak. Selv om man har et høyt hus er det ikke nødvendigvis behov for en stige som skal rekke helt opp til mønet. Det avhenger av hva man trenger stigen til og hva som overlates til andre løsninger.

Mange velger heller stillas eller lift når huset skal males eller beises, det er langt mer effektivt og ikke minst tryggere.

Men til mindre krevende oppgaver er stigen grei å ha, men hva trenger du egentlig? Holder det med en lengde eller skal den være todelt? Skal den kunne brukes innendørs i forbindelse med oppussing av trapperom? Hva slags terreng er det utenfor huset der stigen skal stå? Trengs det ekstra støtte i bredden eller justerbart ekstra bein til høyden?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer