Hvilken støvsuger bør du velge?

Vi har testet ti støvsugere i ulike prisklasser. Hvilken bør du velge?

Holder noen av støvsugerne til terningkast seks? Foto: Smartson/DinSide
Holder noen av støvsugerne til terningkast seks? Foto: Smartson/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Av Stefan Höglund/Smartson

Smartson har testet ti støvsugere på oppdrag fra DinSide. Onsdag presenterte vi de tre rimeligste støvsugerne i testen, alle til under 2.000 kroner. I går presenterte vi fire modeller som koster rundt 2.000. I dag legger vi til testens tre dyreste støvsugere, alle koster godt over 2.000 kroner. Er de bedre? Er de verdt prisen? Holder noen til terningkast seks?

Resultat: Se alle støvsugerne rangert her

Støvfritt på gulvet - og i luften

Med HEPA-filter i støvsugeren gjør du ikke bare rent på gulvet - du får også renere luft i hjemmet. En god maskin gjør jobben enklere.

For mange av oss er ikke husarbeid noen fornøyelse, men en godt gjennomtenkt støvsuger gjør jobben lettere. Hvor bra en støvsuger er, kommer ikke bare an på sugeeffekten, men også hvordan den er i bruk. Bor du i en stor bolig, er rekkevidden viktig. Vekten på støvsugeren er også avgjørende, spesielt om du bor i bolig over flere etasjer. Samtlige støvsugere som er testet har HEPA-filter, som forhindrer støvpartikler i luften.

Miljø og komfort i fokus

Akkurat nå er det økt miljøfokus både i produksjonen av - og egenskapene til støvsugerne. Det handler både om gjenvinningsbare deler, men også om lavere motoreffekt, som gir mindre belastning på miljøet. En maskin med lav effekt kan likevel ha bra sugeeffekt, gjennom effektiv utforming av munnstykker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer