Hvilket DigitalTV-abonnement?

Nå slukker det analoge - hvilket digitalt tilbud skal du velge?

Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss sover om natta og jobber på dagen og dermed er to tredjedeler av døgnet brukt opp. Av de timene vi har igjen til eget bruk går det bort reisetid, handling og annen logistikk, pluss tilbereding og fôring. Så har vi endelig noen timer fri og kan gjøre hva vi vil.

Svært mange av oss setter oss da og ser på en skjerm, og de fleste velger å bruke mest tid foran TVen, selv om stadig flere velger PC og/eller spillkonsoll.

Uansett hva du velger må du betale for det, verken bredbånd eller TV er gratis.

Hvilke valg har du?

TV-signalet kan kringkastes på mange slags måter, med svært forskjellig teknolgi. Begrepet kringkasting innebærer at sendingen går ut til alle kanter, i full bredde. I dag er det flere andre måter å distribuere TV-signalet på ved hjelp av forskjellige typer kabler.

Etter at TV ble digitalt (noe som skjer over hele landet i løpet av året) har vi fått digital-TV over de gamle kabelnettene. Både Televerkets kobberledninger og kabelselskapenes koaks-kabler kan til en viss grad brukes, men ytelsen varierer med kvalitet og avstand til sentral for telefonkabelen og ekstra infrastruktur for koaks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer