Hvitevarene som varer lengst

Det er ikke bare prisen som bør telle når du skal kjøpe nytt.

Se hvilke hvitevarer som holder seg best. Foto: Produsentene/DinSide
Se hvilke hvitevarer som holder seg best. Foto: Produsentene/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvilken hvitevare bør du velge? Når en skal kjøpe nye hvitevarer, enten det gjelder vaskemaskin eller komfyr, er det vanlig å se på to faktorer: Egenskaper og pris.

En tredje, og ikke mindre viktig faktor, er hvor lenge produktene varer. Men dette er nesten uoverkommelig å teste. Det britiske forbrukermagasinet Which spurte derfor sine lesere om hjelp.

Se også: test av oppvaskmaskiner.

Testpanel på 35.000

De har så samlet og systematisert tilbakemeldinger fra 35.000 lesere, for å finne ut hvilke hvitevarer fra hvilke produsenter som holder seg best. Leserne har rapportert om hvor lenge hvitevarene holdt seg, eventuelle tekniske problemer underveis, og hvor fornøyde de har vært med kjøpet, skriver Forbrukerrapporten.

Brukerne har rapportert om tekniske problemer, hvor lenge maskinene har gått før de er blitt kassert, og hvor fornøyde brukerne er med de ulike produktene.

Hvilke hvitevareprodusenter er du mest fornøyd med? Del positive og negative erfaringer i debatten lenger ned på siden.

Det er verdt å merke seg at det i testen er tatt med ulike typer modeller. Det kan altså være unntak for enkelte modeller innenfor de ulike merkene. Resultatene burde likevel kunne gi en god pekepinn på hvilke merker som er gode på hvilken type hvitevarer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer