Hvor går boligprisene?

OBOS-boliger har økt mye hittil i år, men boligselgere som venter på den store oppturen blir nok skuffet.

Hvor går boligprisene?
Publisert
Sist oppdatert

Boligpristallene for mars ble lagt frem av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) i dag. Her melder de om flere omsatte boliger enn på samme tid i fjor og en oppgang på 0,1 prosent fra februar. Men justert for sesong har prisene falt med 0,2 prosent.

Hvor mye er boligen din verdt?

Sjekk her!

Sterk prisoppgang i Oslo-borettslag

Det er ikke alle som melder om nedgang. Norges største boligbyggelag, OBOS, kan rapportere en overraskende stor prisoppgang hittil i år. Foreløpig har prisene på brukte OBOS-boliger steget utrolige 11,4 prosent i 2009.

Bare i mars steg prisene med 3,2 prosent i snitt.

– Dette er en uventet sterk prisoppgang. Vi forventer ikke en like sterk prisstigning i månedene framover. Men vi ser at bruken av forkjøpsrett også har gått opp, noe som viser at det er en høyere aktivitet i markedet, sier informasjonssjef Åge Pettersen i OBOS.

Se vårt regnestykke: Lønner det seg å kjøpe for å leie ut?

For Oslo sett under ett er imidlertid trenden negativ. Tallene fra meglerne viser at boligprisene har falt med tre prosent sammenlignet med snittet for 2008. Samme tall rapporteres også fra Trondheim, mens prisene i Bergen ligger fem prosent under snittet fra fjoråret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.