Dinside har tidligere skrevet om hvor lang holdbarhet en åpnet vinflaske har i kjøleskap.
Men hvor lenge holder egentlig pappvinen etter at du har åpnet den?
LES OGSÅ: - Du kan ikke smake forskjell på vin
Oppbevar den i kjøleskap
Ifølge Vinmonopolet er holdbarheten for en uåpnet kartong rundt 12 måneder, mens en åpnet kartong kan drikkes i inntil 6-8 uker etter åpning.
Det anbefales også at vinen bør oppbevares kjølig.
Så hva om de 6-8 ukene har passert, men du likevel har mer vin igjen i kartongen?
- Vin som blir oksidert mister fruktighet og begynner å lukte slik det gjør av frukt som har ligget for lenge på kjøkkenbenken, eller som en epleskrott. Dette går gradvis, men når vinen er dominert av lukt som minner om brunt eple, brun banan, buljong og fuktig høy, da er det fare på ferde, sier Anders Roås Stueland, varefaglig rådgiver i Vinmonopolet, til Dinside.
Stueland legger også til at det ikke er farlig å drikke vin som er oksidert, men at det ikke er så godt.
- Kan hvilken drue som har blitt brukt påvirke holdbarheten?
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger