Hvor lang tid tar det å selge boligen?

Prisene viser toppnivåtakter, men det går tregere å selge enn for tre år siden.

Skal du selge bolig i Tromsø har du grunn til å smøre deg med tålmodighet. Foto: Per Ervland
Skal du selge bolig i Tromsø har du grunn til å smøre deg med tålmodighet. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om boligprisene i fjor kom opp på nivå tilsvarende toppåret 2007, så brukte selgere lenger tid på å finne kjøpere til boligene sine i 2009. Formidlingstiden lå i store deler av fjoråret mellom 30 og 40 dager i snitt, viser tall fra NEF, EFF, Finn.no og Econ Pöyry. I 2007 lå tilsvarende tall mellom 20 og 30 dager i snitt, og i enkelte perioder også under 20 dager.

Lengst tid på å selge her

Statistikken vi presenterer over viser at det siden 2002 ikke har tatt lenger tid å formidle en bolig frem til salg enn det gjorde rundt forrige årsskifte. Over 60 dager var gjennomsnittlig formidlingstid for alle boliger på Finn.no i januar i fjor. I desember 2009 var tilsvarende tall 41 dager.

Tallene viser formidlingstid i byer/fylker/landsdeler. Aller tregest går omsetningen i Tromsø, der snittet siste 13 måneder har vært på drøyt 77 dager. Tromsø er fulgt av Østfold og Nord-Norge som i samme periode har hatt en formidlingstid på 69 dager i snitt.

Hurtigst har boligene gått unna i Oslo (nesten 27 dager i snitt), fulgt av Bergen (nær 30 dager i snitt). I desember 2009 gikk salget aller raskest unna i Trondheim, fulgt av Oslo og Bergen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer