Svenskehandel

Hvor lenge holder kjøttet i fryseren?

Ganske mye lenger enn du kanskje trodde, i alle fall om du ikke er så opptatt av smaken …

HVOR LENGE HOLDER KJØTT I FRYSEREN? Når man snakker om holdbarhet på fryst kjøtt, er det først og fremst snakk om kvalitet og smak; du blir ikke dårlig av å spise kjøtt som har ligget lengre enn anbefalt i fryseren - men det smaker kanskje ikke like godt ... Foto: Shutterstock/NTB scanpix
HVOR LENGE HOLDER KJØTT I FRYSEREN? Når man snakker om holdbarhet på fryst kjøtt, er det først og fremst snakk om kvalitet og smak; du blir ikke dårlig av å spise kjøtt som har ligget lengre enn anbefalt i fryseren - men det smaker kanskje ikke like godt ... Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Tusenvis av nordmenn strømmer igjen til butikksentre i byer som Charlottenberg og Töcksfors, etter at svenskehandelen nå endelig har blitt mulig igjen. Og som vi skrev i denne saken, kan det være mye å spare på å fylle handlekurven med kjøtt og kjøttprodukter.

Det er imidlertid stor forskjell på hvor lenge ulike typer kjøtt holder seg i fryseren.

For best mulig holdbarhet på kjøtt, er det viktig å holde oksygen borte – for å begrense bakterieveksten i kjøtt som oppbevares i kjøleskap.

Men når du legger kjøtt i fryseren, stoppes bakterieveksten. Du trenger altså ikke bekymre deg over at ting som ligger i fryseren skal bli dårlig, og at du dermed kan bli syk av å spise det.

Men når vi snakker om holdbarhet i fryser, handler det om smak – og at smaken blir dårligere etter hvert som tiden i fryseren skrider fram.

– Riktig oppbevaring i kjøleskap går på trygghet, mens oppbevaring i fryseren går på smak, sa Even Nordahl, seniorrådgiver samfunn og bransje i Matprat, opplysningskontoret for egg og kjøtt, da vi første gang omtalte dette i 2018.

Kjøtt som har ligget for lenge i fryseren, altså ut over det som angis som ok intervall for holdbarhet i fryseren, kan få en emmen frysesmak. Og det kan harskne – uten at du blir dårlig av det dersom du skulle spise slikt kjøtt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer