Hvor lenge skal en ny bolig vare?

Kommunalkomiteen støtter Forbrukerrådets krav om lengre reklamasjonsfrist på nye boliger

Er ikke håndverket godt nok, oppstår det lettere skader.  Foto: iStock
Er ikke håndverket godt nok, oppstår det lettere skader. Foto: iStock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor lenge er en ny bolig ment å vare?

Forbrukerrådet har i flere år tatt til orde for å forlenge reklamasjonsfristen på nye boliger. Per i dag er det en femårsfrist på å klage på feil og mangler ved nye boliger - like mye som for en mobiltelefon, vaskemaskin og TV.

Les også: Nye hus er for dårlige

I forbindelse med Justisdepartementets høring om endringer i Bustadoppføringsloven, foreslo Forbrukerrådet å øke reklamasjonsfristen ved kjøp av nye boliger. Kommunalkomiteen støtter nå Forbrukerrådets krav om lengre reklamasjonstid ved kjøp av ny bolig, og viser til at en stor del av byggeskadene først oppdages når det er gått mer enn fem år.

- Det er gledelig at kommunalkomiteen ser behovet for en lengre klagefrist enn fem år. Vi håper nå at disse synspunktene også får gjenklang i justiskomiteen, sier regiondirektør Roger Helde i Forbrukerrådet i en pressemelding.

- Det er urimelig at klagefristen på en ny bolig til flere millioner ikke er lengre enn på en mobiltelefon. Ikke bare er det store forskjeller i pris, men en ny bolig er også ment å vare atskillig lengre enn vanlig løsøre, sier Helde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer