Hvor lite kan du bo for 1 million?

Uttrykket millionvilla har vel for lengst gått ut på dato. Selv om det nok er et stykke til vi kan snakke om milliardvillaene er det likevel ikke så mye du får for en million i dag. Vi har trålet nettet etter de minste leilighetene du får som er verdt rundt en million.

Publisert
Sist oppdatert

Krymper

Trass i dystre spådommer om dommedag på boligmarkedet: Fremdeles stiger kvadratmeterprisene, mens størrelsen på leilighetene krymper.

Men hvor går grensen for hvor lite man kan bo?

Bo lite-begrepet er gjort tilnærmingsvis trendy i en rekke boligkonsepter som for eksempel Living in a Box. På 14 kvadratmeter, til 1.129.757 kroner (om man regner med fellesgjelden) betaler du over 80.000 kroner per kvadratmeter, selv om innskuddet er lite. (299.000 kroner, i en annonse vi fant på finn.no.

Trykk her for å se Norges minste boliger til rundt millionen.

Kriterier

Nå er det vanskelig å finne boliger med takst på akkurat 1 million. Vi fant ingen, men har lett etter små boliger med pris som ligger rundt én mill. I tillegg vil nok flere av disse leilighetene gå over takst, men dette er altså en pekepinn på omtrent hvor mange (eller få) kvadratmeter du får for en million i Norges største byer i dag.

Vi har derfor tatt med både leiligheter som ligger under - og over en million, men felles for dem alle er at ikke én har et boareal større enn 30 kvadratmeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.