Hvor mye er hytten din verdt?

Sjekk med vår kalkulator

Publisert
Sist oppdatert

Hyttemarkedet er gjerne det første som faller når det er nedgang i boligmarkedet, og det som faller mest. Har du fritidsbolig, lurer du sikkert på: Hvor mye er hytten din verdt nå?

Det kan du finne ut her:

DinSides Hyttetakstkalkulator

Slik gjør du

Kalkulatoren krever at du fyller inn en rekke variabler, som boligareal, hvor mange soverom det er i hytten, veinavn, om det finnes, og postnummer. Den ber deg også om å vurdere lysforhold, utsiktsforhold, beliggenhet og standard - på en skala fra dårlig til veldig bra.

Til slutt må du krysse av for om hytten har garasje, ligger rett ved stort alpinanlegg eller har egen strandlinje.

Ved hjelp av disse dataene beregner kalkulatoren hvor mye hytten er verdt i dagens marked.

Slik regner den:

Kalkulatoren søker i annonsebasene til Tinde og Finn etter hytter som er til salgs, eller er solgt i området de siste tre månedene. Den søker først etter hytter med samme veinavn, men om den ikke finner tilstrekkelig mange der, søker den etter hytter som har samme postnummer. Finnes det heller ikke her mange nok, tar den med hytter hvor de tre første sifrene i postnummeret er de samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer