Hvor mye koster boligen nå?

Kanskje har ikke boligen din sunket så mye i verdi. Her kan du sjekke selv.

Har boligen din sunket eller steget i verdi? Prøv vår boligtakstkalkulator. Foto: Colourbox.com
Har boligen din sunket eller steget i verdi? Prøv vår boligtakstkalkulator. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Krisen i boligmarkedet har blitt slått stort opp på mange av landets forsider den siste tiden. Tror du på tabloidoverskriftene, eller har du vett nok til å undersøke selv? Kanskje er ikke situasjonen så ille som du tror?

Les også: Blodig boligdekning gjør situasjonen verre

"Vår" leilighet ned med 80.000

En DinSide-journalist eier en 56 kvadratmeter toroms-leilighet på Majorstua i Oslo. I slutten av mai i år var markedsprisen 2.310.000. I dag kan eieren regne med å få 2.230.000 kroner for den samme leiligheten. Den har sunket 80.000 kroner i verdi på tre måneder, en nedgang på 3,4 prosent.

Hvor mye er din bolig verdt akkurat nå? Vi har utviklet en nøyaktig boligtakstkalkulator som måler prisene i ditt nærområde. Her finner du kalkulatoren

Prisanslaget du får, er basert på prisantydning eller salgssum for boliger i nærheten av din egen. Du vil få opp en liste over boliger i ditt nærområde som har vært avertert for salg i den siste perioden. Eventuell fellesgjeld er lagt til. I tillegg tar kalkulatoren hensyn til en rekke kriterier som støy, lysforhold, garasje og balkong.

Stiger i sørvest

Flere steder i landet har boligprisene faktisk steget. Augusttallene fra Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes Forening viste at områder som Sandnes og Stavanger fortsetter å skinne på prisstatistikken. I Sandnes er prisene i år 6 prosent høyere enn i fjor, mens Stavanger følger rett bak med en prisoppgang på 5 prosent.

Hvordan det står til med boligprisene der du bor

Men det er store regionale forskjeller. Den ferske boligstatistikken viste at gjennomsnittsprisene i Tromsø har sunket med 4 prosent fra 2007 til 2008. I august for ett år tilbake tok det i snitt 45 dager å selge boligen i Tromsø. Ett år senere har formidlingstiden mer enn doblet seg, og nå tar det hele 97 dager å selge boligen.

Les også: Her har boligprisene steget med 32 prosent

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer