Hvor mye koster damen?

Skal du kjøpe maling, er det mye å spare på å sjekke priser til du finner en forhandler med kampanjetilbud.

Underlaget er noe av det viktigste når du pusser opp. Men det hjelper ikke om du er nøyaktig, om ikke produktene er gode nok. Foto: iStockphoto.com
Underlaget er noe av det viktigste når du pusser opp. Men det hjelper ikke om du er nøyaktig, om ikke produktene er gode nok. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du burde ikke kjøpe maling nå. Vent til neste gang vi har kampanje.


Våre undersøkelser viser at du kan spare nesten 40 prosent i forhold til vanlig utsalgspris, og mer enn 60 prosent i forhold til det produsenten har satt som veiledende utsalgspris dersom du velger billigste forhandler.

Førstedamen: Lady interiør

I dagens minipristest har vi valgt å sjekke prisen på Norges mest solgte veggmaling, Lady interiør, Vegg 10.

Les også: Slik velger du riktig glansgrad på malingen

Så mye koster malingen (Kampanjepriser som oppgitt skal også være gyldig i dag, mandag 22. september.)
ButikkOrdinær prisKampanjepris nå?
Byggmakker229189
Montér249nei
Coop Obs! bygg279nei
Maxbo229175
Smart Club199149
Fargerike298nei
Jernia299nei
Priser innhentet uke 38. Vi tar forbehold om utsolgte varer og endringer i pris


Dersom du skal kjøpe maling nå, bør du ta turen til Smart Club. Denne uken er det tilbud på veggmalingen, som koster bare 149 kroner for et trelitersspann. Dette er halve prisen i forhold til det du må ut med for et spann på Jernia (House of Oslo) eller hos Fargerike Agerup, og nesten 200 kroner billigere enn anbefalt utsalgspris.

Kampanjetilbud

Det er ikke bare SmartClub som har tilbud nå. Både Maxbo og Byggmakker har i disse dager kampanjetilbud på veggmaling, og de koster da godt under 200-lappen. Andre har nettopp avsluttet.

- Nå er du akkurat litt for sent ute, sier de hos Fargerike. - Vi har akkurat avsluttet en kampanje der det kostet 179 kroner, men nå er vi tilbake til ordinær pris på 298 kroner.

En av DinSides journalister kan også fortelle at han fikk følgende beskjed da han vurderte å kjøpe maling på Maxbo en tid tilbake: Du burde ikke kjøpe malingen nå, dersom det ikke haster. Vent til neste gang vi har kampanje. Vi har kampanjer på Lady veggmaling hele tiden.

Har du planer om å pusse opp, lønner det seg å planlegge litt i forkant og følge med på tilbudene eller tilbudsavisene, så får du best pris.

Det er også viktig å gjøre godt grunnarbeid før du begynner å male.

Alltid litt billigere

Ordinær pris hos Smart Club er også den billigste fastprisen, 199 kroner for et spann. Veiledende pris fra Jotun på et 3-liters spann med Lady veggmaling er 329 kroner, men flere av byggvarekjedene har satt ned prisen fast på dette produktet.

- Det er litt som Grandiosa. Etterspørselen på akkurat dette produktet er så høy at vi har satt ned prisen fast til 229 kroner, sier Krister Keldebo i malingsavdelingen på Byggmakker til DinSide.no.

Han kan også bekrefte at dette er et av de produktene Byggmakker jevnlig har tilbud på.

Les også: Sparkling for begynnere

Vanskelig å orientere seg

Med unntak av noen som har lagt ut tilbudsavisene sine på nett, er det vanskelig å orientere seg i markedet. Med unntak av Montér, er det ingen av de andre byggevarekjedene som fører Lady Vegg 10 som oppgir prisen på nett. Dette gjør det vanskelig og uoversiktelig for forbrukere å orientere seg og finne billigste pris.

Magnus Agervald, administrerende direktør i byggevarekjeden Byggmax, stiller seg undrende til hvorfor ikke flere av bransjens aktører legger ut prisene sine på nettet. Byggmax oppgir alle priser på nett, men er ikke med i pristesten denne gangen, fordi de ikke har Lady i sitt sortiment.

- Internett er den enkleste veien for forbrukerne å orientere seg i markedet på. Jeg er overrasket over at ikke flere har priser på nettet, sier Agervald til DinSide.no.

- De største utgiftene nordmenn har er når man skal bygge og renovere, og det burde vært enklere å sammenligne.

Han peker på at fordi byggvarehus har stort arealbehov, ligger de gjerne litt utenfor sentrum, og at det derfor burde være enklere for forbrukerne å finne billigste pris.

- Mange av produktene er identiske, trelast er trelast, gips er gips. Vi skjønner ikke hvorfor ikke flere legger prisene sine ut.

Byggmax har alle produkter på nett, med pris, de fleste med bilde. I tillegg kan man sjekke om det varehuset man har tenkt å besøke har de varene en ønsker på lager. Et eksempel til etterfølgelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer