Bråk fra nabo

Hvor mye støy må du tåle?

Og kan du be naboen slutte å bråke når du sitter på hjemmekontor?

BRÅK FRA HAGEARBEID? En nabo kan i verste fall lage endel støy, men en del bråk må du tåle. Dessuten avhenger det av når naboen bråker. Foto: NTB Scanpix
BRÅK FRA HAGEARBEID? En nabo kan i verste fall lage endel støy, men en del bråk må du tåle. Dessuten avhenger det av når naboen bråker. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Coronasituasjonen har blant annet ført til at flere av oss jobber på hjemmekontor daglig - og dermed også blir mer bevisste på bråk fra naboer på dagtid, det være seg oppussing eller høy musikk.

Men en del støy fra naboen må du faktisk leve med.

Hvilken støy er innafor?

Forbruker- og kommunikasjonssjef i Huseierne, Carsten Henrik Pihl, sier til Dinside at støy fra naboen er regulert av naboloven.

- Der sies det at ingen skal gjøre noe som er urimelig eller unødvendig til skade eller ulempe for naboen. Inn under dette går også støy, inkludert musikk, forklarer Pihl.

- Dette betyr at man for eksempel ikke bør drive med mye støy på natten eller kvelden, legger han til.

Samtidig må du tåle noe støy på dagtid, som dersom naboen pusser opp.

- Naboen må for eksempel kunne pusse opp, så det er greit med for eksempel støy fra sag eller bor på dagtid. På samme måte må naboen kunne klippe gresset på ettermiddagen, sier Pihl. Han tror at flere hører byggestøy på dagtid når flere har har hjemmekontor.

- Men dette er altså noe man må tåle, understreker han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer