Hvor mye strøm bruker TV-en din?

Ny tjeneste skal hjelpe deg å få oversikt.

Tenker du på hvor mye strøm TVen din trekker før du kjøper? Foto: Colourbox.com
Tenker du på hvor mye strøm TVen din trekker før du kjøper? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange faktorer å ta med i beregningen når du skal velge TV. Typen skjerm. Størrelse. Bildegjengivelse, brukervennlighet, sortnivå og pris.

Når det gjelder den siste, er salgsprisen bare en del av kostnaden. For det er forskjell på hvor mye strøm TV-en trekker. Så jo mer du har planer om å bruke TV-en din, jo dyrere blir den forholdsmessig, dersom du velger en strømsluker av en skjerm.

Betaler du for mye for strømmen din? Her kan du finne billigste leverandør.

Men hvor mye strøm bruker egentlig de ulike TV-ene? En ny tjeneste fra stiftelsen Elektronikkbransjen skal hjelpe deg å få oversikt.

Guiden finner du her

- Bakgrunnen er at vi ønsker at bransjefolk, presse og publikum skal tenke energi, sier Erik Andersen, informasjonssjef i Elektronikkbransjen til DinSide.

Oversikten er ment som et redskap der man kan gå inn og undersøke energiforbruket til den modellen man ønsker å kjøpe, og ikke minst sammenlikne ulike modeller. Den er laget i samarbeid med de andre skandinaviske bransjeorgnisasjonene.

- Jeg regner med at tabellen på sikt vil bli utvidet til andre grupper, sier Andersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer