Hvor stor varmtvannsbereder trenger du?

Går du ofte - eller aldri - tom for varmtvann?

INNSIDEN TELLER: De ser relativt like ut, men spørsmålene du må stille forhandler er følgende: Hvor stor er den, hvor godt holder den på varmen, og hvor raskt varmer den opp vannet. Foto: PRODUSENTENE / DINSIDE
INNSIDEN TELLER: De ser relativt like ut, men spørsmålene du må stille forhandler er følgende: Hvor stor er den, hvor godt holder den på varmen, og hvor raskt varmer den opp vannet. Foto: PRODUSENTENE / DINSIDE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er unødvendig å ha for stor, men fryktelig irriterende å ha for liten. Så hvor stor varmtvannsbereder er helt passe?

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå bruker hver nordmann i dag nesten 200 liter vann i døgnet.

- Til en dusj går det vanligvis rundt 20 til 50 liter vann. Til et bad rundt 160 til 200 liter. Berederstørrelsen vokser i takt med vannforbruket, sier rørleggermester Espen Johansson i rørleggerkjeden Varme & Bad i en pressemelding.

For å beregne hvor mye vann du trenger er det ikke bare å legge sammen antall dusjer og bad og legge på et dusin håndvasker og en gulvvask i ny og ne?

Hvor mye betaler du for varmtvannet ditt? Finn ut med vår varmtvannskalkulator

Blandevann

Mens det før var vanlig med 100- til 150-liters beredere, ønsker de fleste familier nå 250- eller 300-liters beredere. Det er imidlertid kun nødvendig om hele familien skal kunne bade og dusje etter hverandre, ifølge Johansson.

Når vi får ut varmtvann av springen eller dusjen er det stort sett blandet godt ut med kaldt vann. Varmtvannet i tanken bør være på godt over 70 grader for at man skal være sikker på å unngå oppblomstring av bakterier som kan gi deg legionella og pontiacfeber, men dusjvannet ligger på rundt 40 grader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer