Hvor stort boligprisfall tåler du?

Finn ut med vår kalkulator.

Det kan synes som om en foreløpig boligpristopp er nådd. Men det er slett ikke sikkert du trenger å frykte et lite boligprisfall. Foto: Per Ervland
Det kan synes som om en foreløpig boligpristopp er nådd. Men det er slett ikke sikkert du trenger å frykte et lite boligprisfall. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Tidene der du nesten garantert kunne tjene på å kjøpe bolig er sannsynligvis over for denne gang. Boligprisveksten har stagnert noe det siste året, og i september falt prisene med hele 1,4 prosent.

Vår boligprisfallskalkulator hjelper deg å regne ut hvor mye boligen må falle i verdi før du har tapt egenkapitalen, eller før du sitter med negativ boligverdi. Med andre ord: Hvor mye må boligen falle i verdi før du har mistet all egenkapitalen?

Lite egenkapital? Her kan du få låne 100 prosent

Slik virker kalkulatoren

Kalkulatoren er fryktelig mye enklere å bruke enn den høres ut. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut hvor mye boligen din er verdt, og hvor stort lån du har. Trykk "Beregn" og voilà: kalkulatoren viser hvor mye boligprisene må falle før lånet er høyere enn forventet salgspris for boligen.

For eksempel: Er boligen din verdt cirka 2,7 millioner kroner, og du har 1,8 millioner i lån, må boligprisene falle hele 33 prosent før du har mistet boligkapitalen. Er boligen verdt fem millioner og du har 4,2 millioner i lån, kan prisene falle med 16 prosent før du har tapt kapitalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer