Hvor stort kan du bygge?

Har du planer om garasje, tilbygg eller påbygg, men vet ikke hvor mye du har lov til å bygge på tomta di? Ny nettløsning skal gjøre det enklere å få svar.

NEI, DET BLIR FOR MYE: Ny nettjeneste skal gjøre det enklere for deg å sjekke hvor mye du kan bygge på tomta di. Foto: FOTOLIA/NTB SCANPIX/KRISTIN SØRDAL
NEI, DET BLIR FOR MYE: Ny nettjeneste skal gjøre det enklere for deg å sjekke hvor mye du kan bygge på tomta di. Foto: FOTOLIA/NTB SCANPIX/KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke enkelt å finne frem i jungelen av byggeforskrifter, reguleringsplaner, kommunedelplaner og andre forskrifter. For hvor mye kan du egentlig bygge på tomta di? Og hvilke regler er det egentlig som gjelder?

Dette vil nå Direktoratet for byggkvalitet gjøre noe med, og har utviklet en nettjeneste som skal gi deg svar.

LES OGSÅ: Her kan du sjekke om du kan bygge uten å søke

Men du må likevel innhente informasjon

Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) er nasjonalt kompetansesenter på bygningsområdet. I vår kom de med en nettjeneste hvor du kan gå inn og sjekke hvorvidt ditt prosjekt vil falle innenfor de nye og forenklede byggereglene.

Nå er de ute med enda en nettjeneste, som skal hjelpe deg og meg til å finne ut av hvor mye du kan bygge på tomta.

Du finner tjenesten her. Du slipper imidlertid ikke unna at du selv må samle inn forskjellig informasjon som reguleringsplan og liknende. Dette må du nemlig selv fylle inn i den nettbaserte veilederen, for at den skal kunne gi deg riktig svar på hvor mye du kan bygge ut på tomta di.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer