Hvordan bake verdens beste boller?

Vellykket bakst - hver gang. Her er eksperttipsene.

Se hvordan folk flest spiser fastelavnsboller, og se hvordan Per Christian Samson i bakerikjeden W.B. Samson gjør det – helt uten søl! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ja, vi elsker boller! Boller er tradisjonelt den søte bakevaren som vi nordmenn spiser aller mest av.

Ifølge tidligere undersøkelser, spiser 56 prosent av alle nordmenn boller, enten hjemmebakte eller butikk-/bakeribakte, minst én gang i måneden eller mer.

Nest etter bollene, er vaflene det søte bakverket vi spiser mest av.

Men vet du hvordan du helst bør behandle ingrediensene og deigen, for å få de aller beste bollene?

Her er bakerens beste tips for et vellykket bakeresultat - hver gang:

Bruk kald væske når du baker

Når du har bevæpnet deg med en oppskrift og ingredienser, kan bakingen begynne. Når du skal bake gjærbakst, bør du alltid bruke kald væske. På den måten har du alltid bedre kontroll over utviklingen av deigen.

Gjærbakst bør eltes godt, og elting i kjøkkenmaskin tilfører cirka én grad i minuttet. Starter du med for varm væske, er det risiko for at deigen skal komme opp i en altfor høy temperatur, noe som kan føre til at du tar livet av gjæren. Eller med andre ord: Da blir ikke baksten veldig vellykket …

Med kald væske kan du elte deigen lengre - noe som vil gi bedre bakeresultat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer