Hvordan bli kvitt veps?

Slik lager du en vepsefelle. Er du ekstra mye plaget, bør du vurdere å fjerne vepsebolet.

VEPSEFELLE KLAR: Plassér vepsefella litt bort fra der du sitter, så unngår du at den surrer rundt deg. Det søte innholdet vil tiltrekke seg vepsen, som svømmer oppi og drukner. Foto: BERIT B. NJARGA
VEPSEFELLE KLAR: Plassér vepsefella litt bort fra der du sitter, så unngår du at den surrer rundt deg. Det søte innholdet vil tiltrekke seg vepsen, som svømmer oppi og drukner. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du plaget med veps på verandaen eller i hagen, kan det være plagsomt, selv om vepsen i utgangspunktet ikke er interessert i oss mennesker.

- Vepsen er ikke opptatt av å stikke, men kan gjøre det hvis den blir provosert. Derfor gjelder det å holde seg rolig, og ikke vifte med armene for å få den bort, sier Arne Claus Nilssen, professor i entomologi ved Universitetet i Tromsø.

Er du plaget av skadedyr innendørs? Slik blir du kvitt kakerlakker og de problematiske veggedyrene - med hund.

Lag en vepsefelle

Derimot er vepsen glad i sukker og søtsaker, og det kan man dra nytte av for å bli mindre plaget:

Ved å lage en felle av en stor brusflaske.

Nilssen anbefaler å skjære toppen av en stor brusflaske, som man teiper på nedover i flaska, så det blir en slags trakt. Da vil vepsen fly oppi flaska og drukne.

Under kan du se fremgangsmåten:

Rådgiver Torstein Kvamme ved Norsk institutt for bioøkonomi (Nibio) sier til Dinside at hvorvidt feller av sukkerholdige drikker fungerer, kan diskuteres, blant annet avhengig av hvor mye veps det er. Dersom man velger å sette ut slike feller for vepsen, anbefaler han å plassere dem i litt avstand til der man sitter, så man ikke tiltrekker seg vepsen framfor å få den bort fra der man selv oppholder seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer