Hvordan er TVen i bruk?

Også denne plasmamodellen er kresen på signalkvaliteten. Det som er verre er at den daglige bruken av TVen blir skjemmet av en slapp fjernkontroll med dårlig rekkevidde og meningsløse hurtigtaster. Dette trekker ned.

Publisert
Sist oppdatert

Vi testet TVen med både vanlige signaler rett fra kabelen, og med en ny digital kabelTV-tuner fra Force. Husk at jo større skjermen er, jo enklere blir det å se etterslep og andre forstyrrelser i bildet. Står denne eller andre flatTVer i samme størrelse på ønskelisten er rådet klart: Du må ha digitale TV-signaler, enten via kabelanlegget eller en parabol.

Bildekvalitet ved vanlige TV-signaler: Med et analogt kabelanlegg er nemlig ikke bildekvaliteten mye å skryte av, og ved raske bevegelser vil du antagelig irritere deg over at:Bildet hakker, noe som er spesielt tydelig ved rulletekster. Fargene er utflytende; ser du på en dame med knall rød genser smitter rødfargen over på omgivelsene. I tillegg lider detaljnivået kraftig i mørke partier. Du kan selvsagt justere fargenivå, kontrast, lysstyrke og detaljnivå manuelt, men helt fornøyd ble vi aldri.

Via dekoderen: Via Force-dekoderen blir bildet merkbart bedre. Det vi spesielt la merke til var at hakkingen i bildet er kraftig redusert, og at detaljene kommer tydeligere fram.

Bedre ved DVD

Skal du hovedsakelig bruke TVen til å se på DVD-filmer blir inntrykket et annet. Som vi allerede har vært inne på er Hyundaien utstyrt med en mengde tilkoplingsmuligheter: To scartkontakter, to komponentinnganger, to S-video-innganger, og for PC-folket: VGA inn og ut samt DVI-inngang.Ved DVD-avspilling ble resultatet absolutt godkjent når vi koblet til via komponentinngangen. Sammenlignet med å se på TV-sendingene er det spesielt behagelig å konstatere at den irriterende hakkingen i bildet forsvinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.