Hvordan fjerne rødvinsflekker best mulig?

Vi har testet et «mirakelmiddel» mot rødvinsflekker, mot andre flekkfjerningstips.

HVA ER BEST MOT VINFLEKKENE? Vi har testet «mirakelsprayen» Wine Away mot kjerringrådet varm melk og flekkfjerneren Vanish. Foto: KRISTIN SØRDAL
HVA ER BEST MOT VINFLEKKENE? Vi har testet «mirakelsprayen» Wine Away mot kjerringrådet varm melk og flekkfjerneren Vanish. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er få ting som er så kjedelig som å søle (eller få sølt) vin på klær eller inventar på festen. Hva gjør du? Du skal jo ikke strø salt på, det har vi nå lært at ikke virker.

Frenetisk tørking med såpe og klut er kanskje heller ingen god idé, ettersom det ofte bare gjør vondt verre - og liten flekk større.

Produktet Wine Away lover «effektiv fjerning av rødvinsflekker», og skriver selv på forpakningen at det er «et oppsiktsvekkende produkt som er utviklet for å fjerne rødvinsflekker på tekstiler og tepper.»

Vi har testet om det virker like oppsiktsvekkende som det lover.

På flaska står det at du skal spraye rett på flekken og la det virke i 1-3 minutter - og dersom flekken ikke har forsvunnet, må du vaske plagget som vanlig.

Det er altså meningen at flekken skal kunne forsvinne i løpet av 1-3 minutter. Vi ville teste om vi kunne fortsette festen i samme skjorte etter å ha blitt sølt på av en klumsete kollega.

I videoen under kan du se hvordan det gikk:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Produsenten av denne sprayen lover at den kan få flekker til å forsvinne i løpet av 1-3 minutter. Vi måtte teste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer