Tips:

Hvordan fjerne tusj og penn fra veggen

Noen har rabla på veggen! Krise, tenker du kanskje? Ikke nødvendigvis. Vi fikk eksperttipsene, og testet ett av dem.

RABBEL PÅ VEGG: Det kan virke umulig å få bort, kanskje har du prøvd alt? Men det er faktisk mulig å fjerne penn-og tusjstreker på en matt-malt vegg. Se hvordan vi gjorde det lenger nede i denne saken. Video: Christian Wehus. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke ukjent for småbarnsforeldre; ett-åringen er i gang med å utforske krinker og kroker - med tusj, kanskje fireåringen er lei av å rable på tegneblokka. Så hvorfor ikke bruke veggen i gangen til «verdens beste» lerret?

Mor og far blir kanskje ikke voldsomt begeistret av å oppdage det nye kunstverket på veggen - så hvordan i all verden skal man få bort dette?

Det finnes flere løsninger på problemet.

Hvilken tusj er brukt?

- Om du oppdager rabbelet på veggen rett etter at det har skjedd, er første bud å fjerne tusjflekken mens flekken er «våt», altså med en gang det har skjedd, understreker Line Mercedes Åramnes, leder kvalitet og opplæring ved CityMaid.

- Tørk av det du kan med en absorberende, myk klut eller papir. Press lett, ikke gni utover.

Det er samtidig viktig å vite at flekker generelt bør fjernes med produkter basert på innholdet i flekken. Jo «hardere» tusjen er, jo verre er det:

- En vannbasert tusj er lettere å fjerne enn en sprittusj. En vannbasert tusj vil enklere kunne fjernes med klut og vann dersom underlaget er glatt. På en matt, ru overflate kan det være verre. Andre tusjer inneholder ofte olje, som ikke går bort med bare vann og mikrofiberklut uten tilsetning av rengjøringsmiddel, forklarer Åramnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.