Hvordan fjerne tyggegummi fra klærne

Med WD-40 og vaniljesukker gikk tyggisen bort som en lek.

KILLER-KOMBINASJON: Når ingenting annet virket: WD-40 løser opp tyggisflekken og vaniljesukkeret tar lukta etterpå. Foto: KRISTIN SØRDAL
KILLER-KOMBINASJON: Når ingenting annet virket: WD-40 løser opp tyggisflekken og vaniljesukkeret tar lukta etterpå. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved et uhell fikk vi tyggegummi på innsiden av buksebeinet, og ved en enda større inkurie greide denne tyggisen å smøre seg godt utover og få skikkelig bra feste i buksa.

For deg som ikke har erfart det: Tyggis på klær er noe herk. Det er tilnærmet håpløst å fjerne.

Inntil vi fikk følgende tips fra en leser:

Tyggisfjerneren WD-40

I forbindelse med en artikkel om hvordan WD-40 kan ta de mest håpløse flekkene i dusjen, fikk vi mange tips fra lesere. Blant annet dette:

- Har brukt WD-40 til fjerning av tyggegummi i håret. Fungerte strålende.

Når vi så satt der med en potensielt ødelagt bukse, måtte vi jo teste. Om dette funket på hår, er det vel også gode muligheter for at det funker på tekstiler, tenkte vi.

Først: Kjerringrådet

Først ville vi imidlertid sjekke om det kanskje fungerte med noe som virker som en mer harmløs metode. Internett kunne bidra med følgende kjerringråd for å fjerne tyggegummi fra klær eller tekstiler:

Legg plagget i fryseren noen timer - så kan du bare pirke vekk tyggisen etterpå.

Vi har tidligere testet frysertrikset på stearinflekker - med varierende (egentlig ganske dårlig) hell. Men, intet skal være uprøvd: Vi la buksa i fryseren og lot den ligge et døgn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer