CES 2020

Hvordan har vi klart oss uten?

Fem smarte nyheter for boligen som vises fram under årets store teknomesse i Las Vegas.

ÅPNER AUTOMATISK: Hunder og katter vil gjerne ut og inn hele tiden. Her er løsningen på problemet. Foto: Wayzn
ÅPNER AUTOMATISK: Hunder og katter vil gjerne ut og inn hele tiden. Her er løsningen på problemet. Foto: Wayzn Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

CES 2020, DINSIDE: Teknologiselskapene bruker mye tid og ressurser på å utvikle produkter som skal gjøre dagliglivet vår litt smartere og litt mer automatisert. Og selv om nytten ofte kan diskuteres, dukker det opp løsninger fra tid til annen som får oss til å nikke anerkjennende.

Her er noe av det vi gleder oss til å se nærmere på, under årets CES-messe i Las Vegas.

Følg CES 2020 direkte i vårt nyhetsstudio.

Gjenkjenner maten i kjøleskapet

Foto: LG/Samsung
Foto: LG/Samsung Vis mer

LG og Samsung har de senere årene lansert en rekke smarte kjøleskap, som blant annet sier fra til mobilen når døra står åpen for lenge, eller sender et bilde av innholdet til deg, slik at du vet hva du skal handle inn til helga.

Under årets CES-messe skal begge vise fram kjøleskap som er utstyrt med intelligente kameraer som kan identifisere maten. Dermed vil du kunne få enda mer treffsikre forslag til handlingen, og i tillegg skal du kunne få forslag til oppskrifter og middager basert på hva du har tilgjengelig.

Om kameraene er i stand til å se hva du har i oppbevaringsboksene fra Tupperware, er heller tvilsomt - men vi lover å sjekke det ut når vi besøker LG og Samsungs enorme stands senere i uka.

Flere av kjøleskapene er forresten utstyrt med store berøringsskjermer, der du for eksempel både kan se innholdet, skrive handlelister med pekefingeren og speile innhold fra mobilen.

Vi har sniktittet på årets TV-nyheter i forkant av teknomessa i Las Vegas. Vis mer

Dusjhodet du kan snakke til

Foto: Kohler
Foto: Kohler Vis mer

Det er sikkert noen av Dinsides syngende lesere som har brukt dusjhodet som liksom-mikrofon i dusjen, og nå kan det faktisk ha noe for seg. Kohler skal nemlig vise fram et dusjhode med innebygd stemmestyrt smarthøyttaler.

Da kan du for eksempel be om å få spilt I will always love you med Whitney Houston på repeat, mens du selv synger med - eller få siste nytt om vær og føreforhold.

Kohler Moxie Showerhead har et avtagbart, vanntett høyttalerelement i midten, som du må lade etter rundt fem timers bruk. Det skulle jo holde til noen ganger i dusjen mellom hver lading, forhåpentligvis.

Foto: Kohler
Foto: Kohler Vis mer

Prisen er 159 amerikanske dollar, eller rundt 1500 kroner. Dessverre for oss støtter den foreløpig kun Alexa fra Amazon, som i skrivende stund ikke forstår norsk. Kohler har imidlertid også en versjon som kun er en dum Bluetooth-høyttaler, til rundt tusenlappen.

Berøringsløst toalett

Foto: Kohler
Foto: Kohler Vis mer

Mange har aversjoner mot å berøre toaletter med hendene, og vi vet jo at slike ofte kan være fulle av uhumske bakterier.

Kohler, samme selskap som står bak smarthøyttaleren i dusjen, har utviklet en berøringsfri toalettsspyler. Du veiver bare lett med hånda foran sensoren og vips - så spyler doen uten at du har rørt noe som helst.

Og selvfølgelig kommer den med en app. Her kan du blant annet velge farge på lyset som omringer sensoren (så du ser hvor den er midt på natta), og på hvor følsom sensoren skal være på håndbevegelser. Man vil jo helst unngå at den spyler ned i tide og utide.

Toalettene som blir utstyrt med innretningen, ligger imidlertid høyt på prisskalaen. Billigste koster rundt 600 dollar, eller rundt 5.500 kroner, i USA.

Åpner døra automatisk

Foto: Wayzn
Foto: Wayzn Vis mer

Har du en hund som løper fritt i hagen eller en rastløs katt som vil inn og ut hele døgnet?

Selskapet Wayzn har laget en app-styrt skyvedørsåpner som sender en melding til mobilen din når kjæledyret ditt vil inn eller ut. Deretter er det bare for deg å trykke på knappen i appen, så åpner og lukker døren seg.

Den kan også åpne og lukke seg automatisk, hvis du synes det blir for mye mas.

Løsningen skal være enkel å montere på eksisterende dører, og er kompatibel med Alexa og Google Assistant, slik at du kan styre skyvedøren med stemmen. Smart, ikke sant? Prisen er 399 dollar i USA, eller rundt 3.500 kroner. Les mer her

Aldri mer sure sko

Samsung er ofte dyktige på å klekke ut nye, smarte løsninger. Hvem husker ikke AddWash, en liten luke i vaskemaskinen du kan putte inn den sokken som lå igjen etter at du startet vaskemaskinen?

Foto: Linn Merete Rognø
Foto: Linn Merete Rognø Vis mer

Under årets CES skal de vise fram sitt nye Shoe Care System, som er et skap du setter skoene inn etter bruk. Mens de står i skapet, får de behandling mot lukt og fukt, slik at de både er freshe og tørre når du tar dem ut igjen.

Dinside er til stede under årets CES-messe, som åpner dørene på tirsdag. Følg med på Dinside.no for flere ferske nyheter fra CES 2020 de neste dagene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer