Hvordan koke grøt

Slik lager du den beste grøten, enklest mulig. Alt du trenger er litt avispapir.

Slik lager du god, gammeldags grøt enklest mulig: Pakk den inn i avispapir, sett den i ovnen på 30 grader - og vent! Foto: Kristin Sørdal
Slik lager du god, gammeldags grøt enklest mulig: Pakk den inn i avispapir, sett den i ovnen på 30 grader - og vent! Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Skal du koke grøt, men har egentlig ikke tid? Eller synes du rett og slett det er kjedelig å røre i grøten?

Det finnes selvsagt snarkokt og ferdiggrøt, som DinSide testet før jul i fjor. Men du trenger slettes ikke ty til ferdigløsninger.

Bruker du denne metoden, får du perfekt, god, gammeldags grøt nesten helt uten jobb, og helt uten fare for svidd bismak. Alt du trenger, er grøt - og litt avispapir.

Les også: De beste ferdiggrøtene

Dette er løsningen

Ettersom ferdiggrøt er uaktuelt for vår gane, er langkokt - eller i alle fall ikke noe som er kokt mindre enn en halv time - det eneste som duger. Det er imidlertid ikke alltid tiden strekker til, og faren for svidd grøt er overhengende stor dersom man ikke jevnlig rører i grøtgryta.

Løsningen kan være mye enklere enn dette. Det krever bare at du er litt forutseende.

Du trenger grøtris, vann, melk, avispapir - og tilgang på stekeovn og koketopp.

Les også: Test av automatisk visp

Slik gjør du

Vi har testet dette med Geisha grøtris. Det vites ikke hvorvidt dette kan fungere på andre typer grøtris, som Toro Risengrøt. Har du erfaringer med dette? Skriv det gjerne inn i debatten nedenfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer