Hvordan koker man pasta?

Du kommer langt om du kan ti-gangeren.

KOKE PASTA: Uten nok vann eller salt kommer ikke pastaen til sin rett. Heldigvis er det enkelt å få forholdene på plass. Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX
KOKE PASTA: Uten nok vann eller salt kommer ikke pastaen til sin rett. Heldigvis er det enkelt å få forholdene på plass. Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke vanskelig å koke pasta. Men du må være raus, som innbyggerne i pastaens hjemland, med både salt og vann.

Hvilket salt har du i kokevannet? Sjekk vår saltguide

- Det spiller ingen rolle hvor god pasta du kjøper, om du ikke koker den riktig, har Mariangela Di Fiore tidligere sagt til Dinside.

Pastaen skal kokes i rikelig med godt saltet vann, til den er al dente, gir tyggemotstand for tennene, ifølge den norsk-italienske kokebokforfatteren.

Synes du det er vanskelig å forholde deg til størrelser som «rikelig» og «godt», har vi en huskeregel: Bruk tigangeren.

Les også hvilken fersk pasta som gjorde det best i vår test

10 - 100 - 1000

Tar du utgangspunkt i mengde pasta du skal koke, er det bare å dele på ti for å finne saltmengde, og gange med ti for å finne ut hvor mye vann du trenger.

Til en lett sulten person trenger du:

10 gram salt - 100 gram pasta - 1000 gram (1 l) vann.

Til to skrubbsultne personer kan du du bruke:

25 gram salt - 250 gram pasta - 2,5 liter vann.

Kok etter anvisning på pakken, stort sett 8-10 minutter for tørket pasta, 3-4 for fersk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer