Hvordan pakke inn gaver uten julepapir?

Du trenger ikke dyrt julepapir for å lage dekorativ og stilig innpakning til julegavene.

GRÅTT ER FLOTT: Eller hva med å prøve noen gardiner du ikke skal henge opp? Foto: Kristin Sørdal
GRÅTT ER FLOTT: Eller hva med å prøve noen gardiner du ikke skal henge opp? Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble første gang publisert på Dinside 23. desember 2015.

Det er rimelig kjedelig å gå tom for julepapir rett før du er ferdig med å pakke inn julegavene du har kjøpt til kjente og kjære.

Derfor har vi samlet noen tips til deg som kan spare deg for en ekstra tur til butikken.

LES OGSÅ: Harde pakker du trygt kan legge under treet

Har du litt hyssing eller et silkebånd, er det nesten ikke grenser for hva du faktisk kan bruke som innpakning.

Ikke bare slipper du å kjøpe julepapir, men du får en original gave som uten tvil vil bli lagt merke til under treet, og satt pris på av den som mottar gaven.

#1: Gråpapir

Ja, denne løsningen er kanskje åpenbar for mange, men den må likevel nevnes. Det er bare å finne frem gråpapiret fra skapet og pakke i vei.

Med denne løsningen er mulighetene for å dekorere pakken i det uendelige. For eksempel kan du tegne på papiret med en rød eller grønn tusj, eller skrive personlige hilsener. Har du noe fargerik juleemballasje av noe slag liggende, kan du for eksempel klippe ut hjerter og lime på pakken.

Har du gavebånd, hyssing eller silkebånd, vil det være prikken over i-en. Du trenger heller ikke tenke på til-fra-lapp - skriv heller rett på gråpapiret.

PYNT:  Gråpapir kan pyntes med omtrent hva som helst. For eksempel utklipp fra ukeblader. FOTO: Handmade gift wrap av erika g. , by-sa
PYNT: Gråpapir kan pyntes med omtrent hva som helst. For eksempel utklipp fra ukeblader. FOTO: Handmade gift wrap av erika g. , by-sa Vis mer

LES OGSÅ: Hvor skal du kaste gavepapiret?

#2: De gamle julegardinene

Det er fort gjort at skuffer og skap fylles opp med ulike tekstiler som man ikke bruker. I stedet for å kaste dem ut neste gang du skal rydde, kan det vært en god idé å bruke det til innpakking.

Pass på å ha en skarp saks tilgjengelig før du setter i gang. Denne løsningen trenger du heller ikke tape til, men du er helt avhengig av å ha en eller annen form for bånd som kan holde stoffet på plass.

TEKSTIL:  Du har mest sannsynlig et stoff i skapet som du uansett kommer til å kaste? Bruk det heller til å pakke inn julegavene.  Foto: KRISTIN SØRDAL
TEKSTIL: Du har mest sannsynlig et stoff i skapet som du uansett kommer til å kaste? Bruk det heller til å pakke inn julegavene. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

#3: Kjøkkenhåndkle

Har du ikke lyst til å klippe i stykker noe, kan det være aktuelt å bruke et kjøkkenhåndkle i stedet. Har du et kjøkkenhåndkle med julemotiver på, er du jo ekstra heldig.

På denne måten kan du bare samle inn håndkledene du har brukt i etterkant av pakkeåpningen. Skal du sende pakken avgårde, får du heller bare se på det som en bonusgave.

LES OGSÅ: Slik tar du bedre julebilder med mobilen

#4: Skriv ut julepapir

Dette er kanskje litt juks, men kan likevel redde deg hvis du har glemt å kjøpe inn julepapir. Det finnes flere nettsider hvor du kan laste ned juledesign som du kan sende til skriveren - for eksempel denne.

Ulempene er at dette kun funker til små pakker (A4), og at det blekk og lasertoner er dyrt. Så dette passer for dem som har én liten gave å pakke inn, men mangler papir. Vi vil ikke anbefale å gå for denne løsningen for alle gavene dine - selv om du skulle ha en skriver tilgjengelig som kan skrive ut større ark enn A4.

#5: Ullsokker

Du trenger kanskje ikke lete fram de eldste sokkene du har, men et par hjemmestrikka ullsokker som ser bra ut kan være utrolig dekorativt. Knyt igjen med et rødt sløyfebånd og vips så har du en kreativ og hjemmekoselig innpakning.

Det kan kanskje være greit å legge gaven i en gjennomsiktig plastpose inni sokken - sånn for å være på den sikre siden.

VOTTER:  Et par koselig votter med silkebånd er ingen dum idé hvis du har gått tom for julepapir. Foto: HANNA SIKKELAND
VOTTER: Et par koselig votter med silkebånd er ingen dum idé hvis du har gått tom for julepapir. Foto: HANNA SIKKELAND Vis mer

LES OGSÅ: Dette ønsker vi oss ikke til jul

#6: Avispapir eller julehefter

Er du av typen som fortsatt leser nyheter på papir, kan du bruke avispapir til å pakke inn julegavene. Kanskje finner du også noen nisser i avisa som du kan klippe ut og dekorere med når du er ferdig med innpakkingen.

Har du noen gamle julehefter liggende fra tidligere år, kan disse også komme godt med. De har ofte også mange juleelementer i seg som kan brukes til pynt.

LES OGSÅ: Julestjerner i papir er brannfeller

#7: Plastposer i julefarger

Før jul er det flere butikker som har egne juleposer - ofte i rødt, grønt eller gull. Er ikke logoen til butikken for fremtredende, eller hvis det er mulig å klippe den bort, kan en slik pose fint brukes til å pakke inn julegaver i.

Putt gaven i posen, klem bort lufta og knyt igjen med bånd eller silkebånd. Deretter kan du klippe bort den overflødige plasten over knuten.

Flere og flere butikker bruker også papirposer. De kan lett formes til en trekant ved at du bretter toppen over og limer den fast på undersiden.

LES OGSÅ: Sende pakker? Her er alternativer til Posten

Har du julepapir, men er usikker på om du har nok? Ta en titt på den japanske pakkemetoden i videoen under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer