Hvordan plante frukttrær og bærbusker

Du kan plante frukttrær både i krukker og kasser på balkongen - og mer tradisjonelt som trær og busker i hagen.

SLIK PLANTER DU BÆRTRÆR OG FRUKTBUSKER: Du kan plante både bærtrær og fruktbusker i krukker og kasser - eller selvsagt grave dem ned. Foto: DANIELW/SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
SLIK PLANTER DU BÆRTRÆR OG FRUKTBUSKER: Du kan plante både bærtrær og fruktbusker i krukker og kasser - eller selvsagt grave dem ned. Foto: DANIELW/SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert

Du trenger ikke hage for å plante frukttrær og bærbusker: Ifølge ekspertene, kan du fint plante dette i krukker eller kasser på balkongen - bare du passer på at forholdene ligger til rette for det.

- Jada, du kan fint plante frukttrær og bærbusker i krukker på terrassen. Det kan være litt problematisk i forhold til røtter og rotvolum, for i utgangspunktet er de jo beregnet til å vokse fritt, forteller Tove Ladstein ved Opplysningskontoret for blomster og planter til Dinside.

Ifølge Ladstein finnes det også sorter som er utviklet for å vokse smått, som ikke blir så store - og du kan også forme dem etterhvert som de vokser.

Hilde Poppe, gartner hos Plantasjen, sier til Dinside at du kan pante både i større og mindre potte, men at forskjellen da ligger i vanningen:

- Frukttrær kan gjerne stå i ei stor eller mindre potte på verandaen. Liten potte betyr bare at treet må vannes oftere enn hvis potta er større, sier Poppe.

- Selve treet fryser ikke om vinteren, men rota kan fryse – så det kan være lurt å isolere potta, så putte noe rundt den, sier Poppe videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer