Hvordan rengjøre strykejern?

Vi har testet ut to kjerringråd for å rengjøre strykejernet. Det ble én klar vinner!

RENGJØRE STRYKEJERN? Se hvilket kjerringråd vi anbefaler for å få strykejernet rengjort, som til høyre på bildet. Foto: BERIT B. NJARGA
RENGJØRE STRYKEJERN? Se hvilket kjerringråd vi anbefaler for å få strykejernet rengjort, som til høyre på bildet. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert

Hvis du har opplevd at selve strykeflaten på strykejernet blir skittent, og at flekkene ikke bare er å tørke bort med en klut, da er du ikke alene.

Men det går an å få bort disse flekkene! Vi har testet ut to kjerringråd for nettopp dette:

1. Å helle salt på strykebrettet, og stryke oppå saltet med varmt strykejern2. Å varme opp eddik og salt til kokepunktet, og vaske stykejernet med denne blandingen

Gjetter du hvilket kjerringråd som fungerte, og hvilket som ble en fiasko?

Skinnende ren dusj med eddik og zalo!

Slik gikk vi frem

#Metode 1. Med salt: For å rengjøre strykejernet med salt, skal man helle salt på strykebrettet, og så stryke oppå saltet med strykejernet på maks temperatur. Damp-funksjonen skal være slått av.

På denne måten skal saltet trekke til seg fastbrent skitt og lort fra strykejernet. Til slutt stryker man jernet over en ren bomullsklut.

#Metode 2. Med salt og eddik: Eddik er en gjenganger somvaskemiddel, og i dette tilfellet blander du det med salt. Ha like deler eddik og salt i en kasserolle, og varm det opp til kokepunktet mens du rører, til saltet har løst seg mer eller mindre opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer