Hvordan rengjøre strykejern?

Vi har testet ut to kjerringråd for å rengjøre strykejernet. Det ble én klar vinner!

RENGJØRE STRYKEJERN? Se hvilket kjerringråd vi anbefaler for å få strykejernet rengjort, som til høyre på bildet. Foto: BERIT B. NJARGA
RENGJØRE STRYKEJERN? Se hvilket kjerringråd vi anbefaler for å få strykejernet rengjort, som til høyre på bildet. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert

Hvis du har opplevd at selve strykeflaten på strykejernet blir skittent, og at flekkene ikke bare er å tørke bort med en klut, da er du ikke alene.

Men det går an å få bort disse flekkene! Vi har testet ut to kjerringråd for nettopp dette:

1. Å helle salt på strykebrettet, og stryke oppå saltet med varmt strykejern
2. Å varme opp eddik og salt til kokepunktet, og vaske stykejernet med denne blandingen

Gjetter du hvilket kjerringråd som fungerte, og hvilket som ble en fiasko?

Skinnende ren dusj med eddik og zalo!

Slik gikk vi frem


#Metode 1. Med salt: For å rengjøre strykejernet med salt, skal man helle salt på strykebrettet, og så stryke oppå saltet med strykejernet på maks temperatur. Damp-funksjonen skal være slått av.

På denne måten skal saltet trekke til seg fastbrent skitt og lort fra strykejernet. Til slutt stryker man jernet over en ren bomullsklut.

#Metode 2. Med salt og eddik: Eddik er en gjenganger som
vaskemiddel, og i dette tilfellet blander du det med salt. Ha like deler eddik og salt i en kasserolle, og varm det opp til kokepunktet mens du rører, til saltet har løst seg mer eller mindre opp.

Finn frem oppvaskhansker og en klut, dypp kluten i den lett avkjølte blandingen, og vask strykejernet med blandingen. Til slutt stryker man jernet over en ren bomullsklut.

LES OGSÅ: Dårlig tid? Slik kommer du raskt i mål med vaskingen

EDDIK OG SALT: Denne blandingen fjernet de fastbrente flekkene på strykejernet. Foto: BERIT B. NJARGA
EDDIK OG SALT: Denne blandingen fjernet de fastbrente flekkene på strykejernet. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer

Slik ble resultatet


Mens den første metoden ikke fjernet noe som helst av de fastbrente flekkene, måtte vi bare skrubbe lett med kluten og det illeluktende hjemmelagde middelet av eddik og salt, for å få bort alle flekkene.

Strykejernet ble nesten så godt som nytt - og til tross for stygg lukt fra det hjemmelagde remediet, er dette enkelt og effektivt.

Artikkelen har vært publisert tidligere

LES OGSÅ: Disse to vaskemidlene må du aldri blande!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer