Hvordan vaske Converse-skoene?

Vi har testet fire vaskemetoder som skulle fjerne skitten fra hvite og fargede tøysko, og fant den beste.

KANDIDATENE: Vi fikk tak i to par møkkete Converse-sko, ett hvitt og ett svart,  og prøvde å rengjøre dem med diverse husholdningskjemikalier. Foto: AKSEL RYNNING
KANDIDATENE: Vi fikk tak i to par møkkete Converse-sko, ett hvitt og ett svart, og prøvde å rengjøre dem med diverse husholdningskjemikalier. Foto: AKSEL RYNNING Vis mer
Publisert

Converse-modellen «Chuck Taylor All-Stars» har gått fra å være et elsket fottøy for hovedsakelig idrettsutøvere og enkelte subkulturer, til å nærmest bli allemannseie.

At de er laget av bomullskanvas hindrer ikke folk i å bruke dem i all slags vær, uansett sesong. Det betyr naturligvis at de fort blir møkkete.

Derfor søkte vi litt rundt på internett, fant fire rengjøringsmetoder for Converse-sko og satt dem på prøve - slik at du slipper.

LES OGSÅ: La snøen rense teppene dine!

Vil virke slitende

Vi testet hver metode med én sko, som alle var cirka like skitne. Vurderingen ble gjort med øyemål. Ikke særlig vitenskapelig, men likevel en god pekepinn for å finne det mest effektive middelet.

Ingen av triksene vil få skoene dine til å se nye ut igjen, spesielt ikke hvis de er like skitne som våre par, men den aller verste møkken skal være grei å få vekk.

Før du setter i gang må du vite at høy temperatur, vaskemiddel og hardhendt behandling kan og vil slite på skoene dine. Dersom du likevel vil prøve, så anbefaler vi å bruke gummi- eller engangshansker, ettersom noen av rengjøringsmidlene kan være harde mot huden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.