Hvordan vaske dunjakke?

Dun elsker ikke mye vask, men når du først må: Slik vasker du dunjakka - og du trenger tørketrommel!

SLIK VASKER DU DUNJAKKA: Dunjakka bør ikke vaskes for ofte. Men vask den i vaskemaskin om du må. Og tørk den i tørketrommel. Foto: Kristin Sørdal
SLIK VASKER DU DUNJAKKA: Dunjakka bør ikke vaskes for ofte. Men vask den i vaskemaskin om du må. Og tørk den i tørketrommel. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Det er ikke mye som slår dunjakker når det kommer til å holde varmen i vinter, men dunjakker er ikke blant de plaggene som trives best med mye vask.

- Tenk før du kjøper. Dun elsker ikke mye vask, sier Ingun Klepp i Forbruksforskningsinstituttet SIFO OsloMet til Dinside.

Før du kjøper

Dersom du ikke allerede har en dunjakke, men tenker på å kjøpe deg en, kan dette være lurt å tenke på før du handler:

- Vær skeptisk til kombinasjonen dun og vanntette stoffer, da dette gjør tørking vanskelig. Og vær skeptisk til stoff som viser skitten godt, for eksempel lyse stoffer, oppfordrer Klepp.

Dersom du skulle få skitt på jakka, er det smart å tørke det bort så fort som mulig, med en fuktig klut. Slik kan du spare vaskingen til når det virkelig trengs!

Klepp har også skrevet en bok om nettopp vasking av klær: «Lettstelt: Rene klær med lite arbeid og miljøbelastning».

Les vaskeanvisningen!

Alle plagg skal være utstyrt med en vaskeanvisning, og noen plagg kommer med en brosjyre med pleieråd. Dette er det lurt å lese.

- Følg alltid vaskeanvisningen, oppfordrer både Klepp og Malin Skaar, vaskeekspert og leder for Orkla forbrukerservice.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer