Hvorfor du bør vurdere kjøkken fra IKEA

- Det er ikke bare kroneprisen du bør se på når du skal handle kjøkken. Det er Einar Ryvardens konklusjon etter å ha kjøpt og installert kjøkken fra en tradisjonell kjøkkenleverandør.

Publisert
Sist oppdatert

Undertegnede, til vanlig redaktør i digi.no, skriver denne artikkelen etter å ha kjøpt og fått installert et kjøkken fra en tradisjonell kjøkkenleverandør. Min konklusjon er nemlig klar:

Neste gang vil jeg vurdere Ikea mye nøyere, og det er ikke nødvendigvis på grunn av pris.

Hvilken leverandør jeg har handlet av er ikke så viktig, men min erfaring om forsinkelser og feil går igjen hos mange jeg kjenner. Hovedutfordringen med de tradisjonelle leverandørene er at de kjører det som i IT-bransjen kalles Dell-modellen.

Produseres i utlandet

For å spare penger og kutte ut lager, produseres mye på ordre – det lages først når du har bestilt – og det skjer i utlandet. Dette betyr lang leveringstid. Det er ikke så stort problem i første runde – du kan godt vente litt og du skal kanskje rive ut det gamle.

Spesialbestilling gir også en fordel – du kan velge i et større utvalg og få tilpasset alt du vil. Men det er også her første problem dukker opp. Dette stiller nemlig store krav til din kundekonsulent som skal taste inn din ordre.

Lang ventetid ved feil

For når - ikke om – det dukker opp feil, skaper den lange leveringstiden et problem. For da skal delene du mangler, eller som må gjøres om igjen, først lages på nytt og så transporteres fra utlandet. Når det da i mitt tilfelle blir flere bytterunder, blir sommer til høst. Mine erfaringer er ikke enestående, alle jeg kjenner som selv har kjøpt skreddersydd kjøkken har vært igjennom minst en bytterunde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer