Hvorfor ta trappen når du kan skli?

Med klatrevegg og rutsjebane er det ikke rom for å kjede seg hos familien Bjerke.

Boligen er i betong, med detaljer i gran og furu, samt utstrakt bruk av glass, både i fasade og trapp. Merk rutsjebanen til høyre! Foto: TVNorge
Boligen er i betong, med detaljer i gran og furu, samt utstrakt bruk av glass, både i fasade og trapp. Merk rutsjebanen til høyre! Foto: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ser passe streit og firkantet ut fra utsiden, familieboligen i Kristiansand. Men skinnet bedrar.

Da Belinda Bjerke tegnet huset, ønsket hun seg et hus der det var rom for lek og moro, og det kan man trygt si at hun har fått til. Huset er oppført i betong, gran og furu, og har gjennomgående store glassflater som gjør det lyst og åpent.

Men det er ikke bare det vi fester oss til. For her er det lov å være barn, enten man er stor eller liten.

Ved siden av trappen mellom første og annen etasje er det satt opp en rutsjebane. For hvorfor ta trappen når man kan skli?

Synes du dette var tøft? I boligen "Play House" i Indonesia har arkitekten tatt det enda et skritt lenger, og barna kan skli i en enorm betongspiral fra annen etasje og ned på kjøkkenet. Spektakulære "Skyhouse" i New York kan skilte med en 24 meter lang spiralsklie i rustfritt stål.

Årets hjem

Den lekne familieboligen i Kristiansand er en av ni boliger som i kveld kniver om tittelen Årets hjem på TVNorge. I høst har programleder Birgitte Lund Nakken besøkt en rekke hjem over hele landet, i jakten på årets hjem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer