Katten leker med juletreet

Hysterisk morsom video: Katten går bananas i juletreet!

Det er særlig én grunn til at katter elsker å gyve løs på juletrær - slik beskytter du treet fra å bli sarva.

OI, DA: Det er nok ikke kattens intensjon å ødelegge husvertens julepynt - det er rett og slett kattens naturlige instinkt som styrer lekelysten. Foto: NTB Scanpix.
OI, DA: Det er nok ikke kattens intensjon å ødelegge husvertens julepynt - det er rett og slett kattens naturlige instinkt som styrer lekelysten. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

I bunn og grunn er det kjempemorsomt å være vitne til katta som plutselig oppdager juletreet i stua. Med frodige grener, blanke julekuler og skinnende glitter, er juletreet det ulitmate leketøyet for pus.

Men om katta støtt og stadig river ned treet, og både julekuler og de små pærene på lyslenka knuser, blir det gjerne litt plagsomt etter hvert. Klart katta skal få kose seg og ha det moro - men det er samtidig mulig å distrahere pus fra å sarve juletreet.

Her får du tipsene - og selvsagt noen gøyale videoer av katt versus juletre!

- Trigger jaktinstinktet

Katter elsker å leke, men det er ikke bare for moro skyld at de helst hopper på det glitrende juletreet. Det kattens iboende instinkt, ifølge ekspertene:

- Trær og busker er i seg selv viktig for katter da slike gir skjul og trygghet når katten er ute - så det er nok spennende når slikt kommer inn i stua. Det kan også være interessante lukter fra treet. Det er nok slik at katter tiltrekkes både av treet som sådan og juletrepynt som katten kan bevege på.

Det forteller en av Norges fremste katteeksperter, Bjarne Braastad, professor i etologi ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap, til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer