Hytte dyrere enn hus

I Danmark er fritidsboligen nå dyrere enn helårshuset.

Hytte dyrere enn hus
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge dagbladet Børsen bruker danskene nå mer penger per kvadratmeter når de kjøper hytte, enn når de kjøper vanlig hus.

Utviklingen tilskrives at danskenes privatøkonomiske situasjon er blitt veldig bra.

2.000 kroner i forskjell


I snitt er nemlig prisen per kvadratmeter helårsbolig 8.710 kroner, mens prisen per kvadratmeter fritidsbolig er 10.413 kroner.

- Litt firkantet uttrykker det at danskene er blitt rikere. Vi er i tillegg villige til å bruke en større andel av hver tjente krone på boligen - og altså især bolig nummer to, sier sjeføkonom i BRFkredit, Jens Christian Nielsen, til Børsen.

Et typisk sommerhus i Hornbæk koster for eksempel nå det samme som en like typisk villa i Helsingør, oplyser BRFkredit.


Priseksempel

Hos eiendomsmegler Peter Leander i Nybolig kan man for eksempel kjøpe et 77 kvadratmeter stort fritidshus i tømmer og med gress på taket for 2,7 millioner kroner. For det samme beløpet selger eiendomsmegler Per Johansen i DanBolig et 309 kvadratmeter stort hus i Greve. Villaen er godt vedlikeholdt og har i tillegg svømmebasseng i hagen.

Kanskje man ikke får annet enn en dårlig isolert trehytte på en sandet grunn. Men uansett er danskene altså gale etter fritidshusene.

Sommerhusprisene har de seneste årene utviklet seg langt kraftigere enn prisen på vanlige hus. Og især de seneste seks månedene har det gått raskt.

Norske forhold

I Norge har hverken Norges Eiendomsmeglerforbund eller Statistisk Sentralbyrå tall på kvadratmeterprisen på hytter kontra hus.

Derfor er det ikke mulig å si om det samme fenomenet gjelder her i landet.

Uansett er dyrere danske sommerhus dårlig nytt for nordmenn som håper at den danske loven snart endres slik at utenlandske statsborgere kan få kjøpt danske sommerhus.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer